Het belang van time management (TM)

Time management (TM) is een term uit de managementliteratuur.  TM is geweldig behulpzaam voor iedereen die een agenda nodig heeft. Met een beetje diversiteit in je programma is het handig om te weten hoeveel tijd  je beschikbaar hebt voor welke taak.

TM maakt het mogelijk om je eigen tijd, ritme en gewoonten te leren kennen. Je maakt inzichtelijk hoeveel uur je doorgaans slaapt en hoeveel tijd je nodig hebt voor het opstarten ’s ochtends. Met TM wordt duidelijk hoeveel tijd nog open is, en wat je ermee kan doen. De volgende link wijst naar een informatieve pagina van de afdeling studieondersteuning van de RU Leiden. Doe er je voordeel mee!

http://studietips.leidenuniv.nl/time-management.html

 

Uit een heel andere hoek komt de volgende link met inzichten, en ook een lijstje relevante literatuur.

http://www.lc.unsw.edu.au/onlib/pdf/time.pdf

 

Lekker doen met je tijd

Wat je kunt doen met je tijd is het thema van een artikel Marli Huijer, Civis Mundi hoogleraar Filosofie van Cultuur, Politiek en Religie aan de Faculteit der Wijsbegeerte, Erasmus Universiteit Rotterdam en Lector Filosofie en Beroepspraktijk aan De Haagsche Hogeschool op de website van D66.

Huijer observeert dat wij alles kunnen doen in ons leven op bijna elk moment: een kerstdiner terwijl het zomer is, en je 21-diner als je bijna 23 wordt. Op elk moment van de dag kunnen doen wat je wilt maakt echter dat het standpunt dat je ‘dag erop zit’, of ‘vanavond moet ik werken’ nauwelijks gezag heeft. Flexibilisering en individualisering van tijdsordening ondermijnen zeggingskracht van sociale ritmes. Studenten die het ritme van hun dagelijks leven nog niet hebben gevonden zijn zwichten makkelijk voor de verleiding dóór te gaan.

De onderzoeker betoogt dat evenwichtig tijdbeheer helpt om het ritme van het leven te vinden dat je goed past. Lees verder op http://site.d66.nl/d66nl/item/lekker_snel_lekker_langzaam

 

 

lampjes
x